Gezond ontbijt

Ik vraag het dagelijks aan mensen: “Wat heeft u vanmorgen ontbeten?”

Iedereen weet ondertussen wel dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Wát je als ontbijt eet wordt vaak niet aan je gevraagd. Terwijl het wel belangrijk is waar je ontbijt uit bestaat. Je lichaam heeft meer voedingsstoffen nodig dan je denkt.

Iedereen heeft een ontbijt nodig

Nadat je bent wakker wordt na 8 uur slaap is je lichaam “leeg”. Alle bouwstoffen zijn ’s nachts gebruikt om je lichaam te herstellen. Je hebt zo’n anderhalf liter vocht verloren door ademen, transpireren en je eerste toiletbezoek. Dus je vochtbalans is verstoord. Je energiereserves zijn laag en moeten ook aangevuld worden. Je lichaam wil alle reserves aanvullen met nieuwe voedingsstoffen. Het Engelse woord breakfast is dan ook afgeleid van break the fast. Oftewel: breek het vasten.

In de moderne wereld waarin we leven is het onderhouden en behouden van een gezonde leefgewoonte een echte uitdaging geworden en eindigt meestal in een schrikbarend tekort aan voedingsstoffen, mineralen en vitamines, maar met een overmaat aan koolhydraten en calorieën. Veel mensen slaan het ontbijt zelfs over als gevolg van haast in de ochtend of nemen alleen een kop koffie om de dag te starten. Klinkt dat bekend?

Je lichaam kan wel wat extra hulp gebruiken. Het eerste dat je in je mond stopt wordt gebruikt om je lichaam wakker te schudden. Je spijsvertering gaat aan het werk en je darmen worden in werking gezet. Daarom is het niet alleen nodig dát je ontbijt, maar is het ook van belang dat je je lichaam datgene geeft waar het om vraagt!

Maar juist dat is nog niet zo gemakkelijk. Want om alle voedingsstoffen binnen te kunnen krijgen sta je uren in de supermarkt om alle ingrediënten bij elkaar te zoeken, vervolgens sta je nog een paar uur in de keuken om het eetbaar en smakelijk te maken. En niet onbelangrijk: dat is ontzettend duur.

Jouw ontbijt in de ochtend beïnvloedt jou de hele dag; hoe je je voelt, jouw energieniveau en (werk)prestaties, maar ook je lichamelijke gezondheid, je lichaamsgewicht en je bloedsuikerspiegel.

Het menselijk lichaam bestaat uit 100 miljard cellen en die vragen elke dag weer de nodige voeding om al die cellen te voorzien van de nodige 114 voedingsstoffen. En wat geven we ons lichaam meestal? Snelle koolhydraten. Oftewel:

suiker

Criteria voor een gezond ontbijt:

  • Herstelt het energieverbruik van de laatste vierentwintig uur;
  • Vult de bouwstoffen aan na acht uur slaap;
  •  Vult de waterbalans aan;
  • Onderhoudt energie-niveaus met normale waarden.

 

Wie heeft er een gezond ontbijt nodig?

  • Mensen met gezondheidsproblemen en gezonde mensen;
  • Volwassenen en kinderen;
  • Mensen met ondergewicht en overgewicht;
  • Actieve, sportieve mensen en bankzitters.

 

Wat is de oplossing?

Een compleet ontbijt dat alle belangrijke voedingsstoffen bevat.

Al miljoenen mensen verdeeld over 95 landen weten hoe Herbalife werkt. Alle producten zijn gebaseerd op tientallen jaren van wetenschap en klinische studies.

De producten neem je niet alleen. Ik help je met het opzetten van jouw aangepaste voedingspatroon en kijk samen met jou welke producten bij jouw doelen passen.

Meer weten? Klik op de knop hieronder.

Plugin by:aaM